WegeBLW

Bobas lubi wegetariański wybór

  • Baby-Led Weaning
    • Początki BLW
    • Zalety BLW
    • Minusy BLW
    • Niezbędnik BLW
  • Wegetarianizm
    • Jadłospis dziecka
    • Żelazo w diecie malucha
    • Wegetariańskie dzieci
    • Biblioteczka wegerodzica
    • Witamina B12
  • Żywienie niemowląt
    • Mleko mamy i karmienie piersią
  • O nas

Czekoladowa pasta z fasoli

  • Przepisy wegańskie
  • Przepisy wegetariańskie
DSC07493

Zwana także „fasolellą”. Świetna na kanapki, do naleśników, lub… do wyjadania ze słoika.

Potrzebujemy:

  • 5 łyżek masła orzechowego (z dowolnych orzechów, najlepiej – własnej roboty)
  • 1 szklanka gotowanej fasoli (świetnie sprawdza się adzuki, ale może być też czarna, biała, albo cieciorka)
  • 2-3 łyżki kakao lub karobu (w zależności od pożądanej intensywności)
  • 5-10 łyżek dowolnego słodu (w zależności od pożądanego stopnia słodyczy)

Blendujemy fasolę ze słodem, następnie dodajemy masło orzechowe, blendujemy dalej, na końcu dodajemy kakao. Jeśli masa jest mało słodka, dodajemy więcej słodzidła.

Przechowujemy w lodówce, nie dłużej niż tydzień.

fasola kakao na słodko orzechy pasta prosty przepis przekąski przepis wegański słodycze słodycze bez cukru śniadanie wegetariańskie przepisy
27 Sierpień 2016 Asia

Post navigation

Wegańskie „omleciki” → ← Bezglutenowy chlebek gryczany

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tagi

babeczki Baby Led Weaning banan banany bałagan BLW cebula czosnek dynia dziecko karmienie karmienie piersią kasza kasza jaglana koktajl kolacja kolacje marchewka mąka razowa na słodko niemowlę obiad owoce pestki słonecznika placki początki BLW prosty przepis przekąska przekąski przepis wegański płatki owsiane rozszerzanie diety samodzielne jedzenie soczewica szybki obiad słodycze słodycze bez cukru tofu warzywa wegeblw wegetarianizm wegetariańskie przepisy śniadanie żywienie żywienie niemowląt

Znajdź nas na Facebook'u

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najnowsze komentarze

  • Anna o placuszki owsiane
  • Kasia o Kluseczki dyniowe
  • Mikolaj Mazurek o 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3
  • Kamila o Krokieciki ryżowo-soczewicowe
  • olivia o „Nutella” z batatów i daktyli

Najnowsze wpisy

  • „Nutella” z batatów i daktyli
  • 6 miesięcy i co dalej? WEGEBLW Tydzień 4
  • 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3

Archiwum wpisów

  • Marzec 2018 (1)
  • Grudzień 2017 (1)
  • Listopad 2017 (4)
  • Wrzesień 2017 (1)
  • Sierpień 2017 (1)
  • Maj 2017 (1)
  • Kwiecień 2017 (1)
  • Marzec 2017 (1)
  • Luty 2017 (2)
  • Styczeń 2017 (1)
  • Grudzień 2016 (3)
  • Listopad 2016 (1)
  • Październik 2016 (4)
  • Wrzesień 2016 (2)
  • Sierpień 2016 (5)
  • Lipiec 2016 (4)
  • Czerwiec 2016 (3)
  • Maj 2016 (3)
  • Kwiecień 2016 (6)
  • Marzec 2016 (4)
  • Luty 2016 (2)
  • Styczeń 2016 (3)
  • Grudzień 2015 (7)
  • Listopad 2015 (8)
  • Październik 2015 (6)
  • Wrzesień 2015 (3)
  • Sierpień 2015 (1)
  • Lipiec 2015 (1)
Powered by WordPress | theme Dream Way