WegeBLW

Bobas lubi wegetariański wybór

  • Baby-Led Weaning
    • Początki BLW
    • Zalety BLW
    • Minusy BLW
    • Niezbędnik BLW
  • Wegetarianizm
    • Jadłospis dziecka
    • Żelazo w diecie malucha
    • Wegetariańskie dzieci
    • Biblioteczka wegerodzica
    • Witamina B12
  • Żywienie niemowląt
    • Mleko mamy i karmienie piersią
  • O nas

Muffiny pełnoziarniste z musem dyniowym

  • Przepisy wegańskie
  • Przepisy wegetariańskie
DSC_0265

Być może macie jeszcze dynię zamrożoną w kawałkach . Można z niej zrobić na przykład pyszne muffinki pełnoziarniste.

Potrzebujemy:

1 szklanka puree dyniowego

260g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
3
garści suszonych daktyli (plus 3 łyżki słodziwa np. Syropu klonowego )
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka cynamonu
0,5
łyżeczki gałki muszkatołowej (opcjonalnie)

3 łyżeczki karobu (opcjonalnie)
1 i 1/4 szklanki mleka roślinnego- owsiane- można rozrobić pół na pół z wodą
3
łyżki oleju roślinnego      

Dynię miałam zamrożoną, więc najpierw ją upiekłam w piekarniku, odcisnęłam wodę i zmiksowałam na puree. Daktyle zalałam wrzątkiem na 10 minut, następnie odlałam wodę i zblendowałam na słodką masę. Wymieszałam suche składniki, następnie połączyłam wszystko co mokre (masę daktylową, puree dyniowe, mleko roślinne, olej w drugiej misce. Połączyłam mokre składniki i suche. Przekładam do foremek na muffinki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 25-30 minut. Z takiej ilości składników zrobiłam 16 muffinek.

Inne przepisy z dynią: Gulasz z dynią            Kluseczki dyniowe

babeczki dynia mąka orkiszowa muffiny na słodko
14 Marzec 2017 Ada

Post navigation

Pomysły na pożywne śniadanie → ← Warsztaty Baby-led weaning.

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tagi

babeczki Baby Led Weaning banan banany bałagan BLW cebula czosnek dynia dziecko karmienie karmienie piersią kasza kasza jaglana koktajl kolacja kolacje marchewka mąka razowa na słodko niemowlę obiad owoce pestki słonecznika placki początki BLW prosty przepis przekąska przekąski przepis wegański płatki owsiane rozszerzanie diety samodzielne jedzenie soczewica szybki obiad słodycze słodycze bez cukru tofu warzywa wegeblw wegetarianizm wegetariańskie przepisy śniadanie żywienie żywienie niemowląt

Znajdź nas na Facebook'u

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najnowsze komentarze

  • Anna o placuszki owsiane
  • Kasia o Kluseczki dyniowe
  • Mikolaj Mazurek o 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3
  • Kamila o Krokieciki ryżowo-soczewicowe
  • olivia o „Nutella” z batatów i daktyli

Najnowsze wpisy

  • „Nutella” z batatów i daktyli
  • 6 miesięcy i co dalej? WEGEBLW Tydzień 4
  • 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3

Archiwum wpisów

  • Marzec 2018 (1)
  • Grudzień 2017 (1)
  • Listopad 2017 (4)
  • Wrzesień 2017 (1)
  • Sierpień 2017 (1)
  • Maj 2017 (1)
  • Kwiecień 2017 (1)
  • Marzec 2017 (1)
  • Luty 2017 (2)
  • Styczeń 2017 (1)
  • Grudzień 2016 (3)
  • Listopad 2016 (1)
  • Październik 2016 (4)
  • Wrzesień 2016 (2)
  • Sierpień 2016 (5)
  • Lipiec 2016 (4)
  • Czerwiec 2016 (3)
  • Maj 2016 (3)
  • Kwiecień 2016 (6)
  • Marzec 2016 (4)
  • Luty 2016 (2)
  • Styczeń 2016 (3)
  • Grudzień 2015 (7)
  • Listopad 2015 (8)
  • Październik 2015 (6)
  • Wrzesień 2015 (3)
  • Sierpień 2015 (1)
  • Lipiec 2015 (1)
Powered by WordPress | theme Dream Way