WegeBLW

Bobas lubi wegetariański wybór

  • Baby-Led Weaning
    • Początki BLW
    • Zalety BLW
    • Minusy BLW
    • Niezbędnik BLW
  • Wegetarianizm
    • Jadłospis dziecka
    • Żelazo w diecie malucha
    • Wegetariańskie dzieci
    • Biblioteczka wegerodzica
    • Witamina B12
  • Żywienie niemowląt
    • Mleko mamy i karmienie piersią
  • O nas

Wegański Pudding Jaglany

  • Przepisy wegańskie
  • Przepisy wegetariańskie

Bardzo prosty przepis (tutaj chyba tylko takie mamy :D) na wegański i zdrowy deserek.

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3 szklanki mleka roślinnego lub 2 szklanki wody i 1 szklanka mleka
  • 3-4 łyżki syropu klonowego

Kaszę jaglaną przygotowujemy do gotowania jak zwykle (myjemy, zalewamy wrzątkiem). Następnie mamy dwie opcje – możemy ugotować kaszę na wodzie lub na mleku roślinnym – wybieramy tę, która nam bardziej odpowiada. 😉 Po ugotowaniu kaszę mielimy blenderem razem z 1 szklanką mleka i 3-4 łyżkami syropu klonowego. Rozkładamy do miseczek lub innych pojemników i gotowe!

Możemy podać pudding z dżemem, konfiturą lub ze świeżymi owocami. Ja jadłam z dżemem wiśniowym – dobre było. 😉

Wersja dla dzieci powyżej 1 roku życia: zamiast syropu klonowego możemy dodać miodu – jego połączenie z kaszą jaglaną może wspomóc odporność. Pamiętajmy tylko, by kasza była odpowiednio przestudzona przy łączeniu jej z miodem, który to pod wpływem wysokiej temperatury traci swoje cenne wartości.

Wersja wegetariańska: używamy mleka zwierzęcego zamiast roślinnego.

Smacznego!

www.wegeblw.pl

kasza jaglana miód mleko roślinne na słodko prosty przepis przekąska przepis wegański pudding słodycze bez cukru syrop klonowy wegańskie wegetariańskie przepisy zdrowie
6 Listopad 2017 Anita

Post navigation

6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 1 → ← 4 miesiące – czyli dlaczego moje dziecko NIE jest gotowe na rozszerzanie diety?

One thought on “Wegański Pudding Jaglany”

  1. Akcesoria do łazienki napisał(a):
    6 Kwiecień 2018 o 11:20

    Ciekawy przepis :)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Tagi

babeczki Baby Led Weaning banan banany bałagan BLW cebula czosnek dynia dziecko karmienie karmienie piersią kasza kasza jaglana koktajl kolacja kolacje marchewka mąka razowa na słodko niemowlę obiad owoce pestki słonecznika placki początki BLW prosty przepis przekąska przekąski przepis wegański płatki owsiane rozszerzanie diety samodzielne jedzenie soczewica szybki obiad słodycze słodycze bez cukru tofu warzywa wegeblw wegetarianizm wegetariańskie przepisy śniadanie żywienie żywienie niemowląt

Znajdź nas na Facebook'u

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Najnowsze komentarze

  • Anna o placuszki owsiane
  • Kasia o Kluseczki dyniowe
  • Mikolaj Mazurek o 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3
  • Kamila o Krokieciki ryżowo-soczewicowe
  • olivia o „Nutella” z batatów i daktyli

Najnowsze wpisy

  • „Nutella” z batatów i daktyli
  • 6 miesięcy i co dalej? WEGEBLW Tydzień 4
  • 6 miesięcy – i co dalej? WEGEBLW Tydzień 3

Archiwum wpisów

  • Marzec 2018 (1)
  • Grudzień 2017 (1)
  • Listopad 2017 (4)
  • Wrzesień 2017 (1)
  • Sierpień 2017 (1)
  • Maj 2017 (1)
  • Kwiecień 2017 (1)
  • Marzec 2017 (1)
  • Luty 2017 (2)
  • Styczeń 2017 (1)
  • Grudzień 2016 (3)
  • Listopad 2016 (1)
  • Październik 2016 (4)
  • Wrzesień 2016 (2)
  • Sierpień 2016 (5)
  • Lipiec 2016 (4)
  • Czerwiec 2016 (3)
  • Maj 2016 (3)
  • Kwiecień 2016 (6)
  • Marzec 2016 (4)
  • Luty 2016 (2)
  • Styczeń 2016 (3)
  • Grudzień 2015 (7)
  • Listopad 2015 (8)
  • Październik 2015 (6)
  • Wrzesień 2015 (3)
  • Sierpień 2015 (1)
  • Lipiec 2015 (1)
Powered by WordPress | theme Dream Way